1. ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE Asigurarea medicală facultativă – prevede răspunderea Asigurătorului pentru prestarea serviciilor medicale prevăzute în contractul de asigurare la survenirea cazului asigurat și anume plata pentru asistența medicală acordată Asiguratului pe teritoriul Republicii Moldova.
1. ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
Asigurarea medicală facultativă – prevede răspunderea Asigurătorului pentru prestarea serviciilor medicale prevăzute în contractul de asigurare la survenirea cazului asigurat și anume plata pentru asistența medicală acordată Asiguratului pe teritoriul Republicii Moldova.
2. ASIGURĂRI DE NAVE AERIENE – reglementează acoperirea riscurilor asigurate ce afectează interesele patrimoniale ale Asiguratului, legate de deţinerea, folosirea, dispunerea de nava aeriană a aviaţiei civile sau agregatele separate ale navelor aeriene, menţionată în contractul de asigurare.
3. ASIGURĂRI DE BUNURI ÎN TRANZIT – asigurarea CARGO –prevede acoperirea intereselor patrimoniale ale Asiguratului la survenirea riscurilor asigurate legate de transportarea încărcăturii, care aparţine Asiguratului sau care i-a fost transmisă sub răspundere.
4. ASIGURĂRI DE RĂSPUNDERE CIVILĂ A TRANSPORTATORILOR
Asigurarea obligatorie de răspundere a transportatorilor față de călători - acoperirea este prevăzută de Legea cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă a transportatorilor faţă de călători Nr.1553 din 25.02.1998.
Obiect al asigurării este răspunderea civilă a transportatorilor pentru prejudiciul cauzat vieţii, sănătăţii şi bunurilor călătorilor în urma accidentelor în transport.
Asigurarea facultativă a răspunderii civile a trasnportatorului și expeditorului - asigurarea CMR – obiect al asigurării constituie interesele patrimoniale ale Asiguratului corelate cu răspunderea sa civilă pentru pagubele produse pe durata contractului de transportare şi/sau expediere a încărcăturilor în baza condiţiilor convenţiilor internaţionale de transportare Convenţiei Internaţională CMR (1956) cu completările şi modificările ulterioare, inclusiv în limitele procesului – verbal din 05.07.1978, iar pentru transportările multimodale - în baza condiţiilor FIATA, utilizate în mod obligatoriu.
5. ASIGURĂRI DE RASPUNDERE CIVILĂ AVIA - daunele care rezultă din folosirea navelor aeriene (inclusiv răspunderea transportatorului) – acoperă interesele patrimoniale ale Asiguratului legate de obligaţia acestuia de a recupera, în conformitate cu modul stabilit de legislaţia civilă, dauna cauzată vieţii şi sănătăţii sau bunurilor persoanelor care au suferit, la exploatarea navei aeriene, menţionate în contractul de asigurare, la realizarea traficului aerian de pasageri, bagaj, mărfuri şi poştă sau executarea lucrărilor de aviaţie pe această navă aeriană.
6. ASIGURĂRI DE RĂSPUNDERE CIVILĂ
Asigurarea facultativă de răspundere civilă generală – asigură protecţie în cazul când persoanele terţe îi înaintează Asiguratului pretenţii privind compensarea pagubei suportate în urma cazului asigurat, produs pe parcursul termenului de valabilitate a contractului de asigurare, care s-a manifestat prin: dăunarea sănătăţii sau cauzarea pagubei materiale unei persoane fizice, cât și cauzarea pagubei materiale unei persoane juridice.
Asigurare facultativă a răspunderii civile a întreprinderilor- surse de pericol sporit - obiectele ale asigurării sunt interesele patrimoniale ce nu contravin legislaţiei RM, ce ţin de obligaţia Asigurătorului de a recupera prejudiciul cauzat vieţii, sănătăţii sau bunurilor persoanelor fizice ori bunurilor persoanelor juridice din cauza poluării mediului înconjurător în urma activităţii de producţie a Asiguratului la obiectul industrial periculos în limitele termenului contractului de asigurare.
Asigurarea facultativă a răspunderii civile profesionale a persoanelor fizice și juridice - ce prevede ca obiect de asigurare - interesele patrimoniale ale Asiguratului, legate de răspunderea pentru prejudiciul cauzat persoanelor terţe în rezultatul erorii sau neglijenţei, comise în procesul activităţii sale profesionale în timpul valabilităţii contractului de asigurare.
Asigurarea privind răspunderea civilă față de terți și angajații proprii - reglementează răspunderea civilă pe care o poartă Asiguratul în raport cu persoane terţele şi angajaţii proprii pentru prejudicii cauzate acestora, prin vătămare corporală sau deces, precum şi prin avarierea ori distrugerea bunurilor, consecinţe ale unor fapte accidentale aflate în raport cu riscurile pentru care este încheiat contractul de asigurare.
Asigurarea facultativă a răspunderii civile a aeroporturilor și a unor servicii aferente- ce prevede obligația Asigurătorului de a recupera Asiguratului sau persoanelor terţe, la dispoziţia lui, sumele pe care Asiguratul trebuie să le plătească cu titlu de despăgubire pentru prejudicii, ca urmare a cauzării daunelor sănătăţii sau bunurilor, dacă va fi dovedit că aceste daune au rezultat direct sau indirect din cazul asigurat, care ţine de activitatea aeroportului, menţionată în contractul de asigurare.
Asigurare facultativă de răspundere civilă profesională a cadrelor medicale și a farmaciștilor - MALPRAXIS, reglementează obiectul asigurării (acoperirea riscului de bază) este răspunderea profesională civilă a Asiguratului în limitele prevăzute în Poliță, care a survenit ca urmare a producerii riscului asigurat, ce obligă Asigurătorul de plăti despăgubirea de asigurare pentru greșelile profesionale comise de Asigurat.
7. ASIGURĂRILE DE CREDITE – asigurarea riscurilor financiare ce califică ca obiect al asigurării interesele patrimoniale ale Asiguratului (Beneficiarului), legate de pierderea totală sau parţială de către Asigurat (Beneficiar), a mijloacelor băneşti proprii, acordate drept credit sau sub formă de depozit bancar, a veniturilor sau cheltuielilor probabile suplimentare, în rezultatul neexecutării (executării necorespunzătoare) a obligaţiilor contractuale de către participantul la afacere – contragentul Asiguratului (Beneficiarului), de rambursare a creditului sau depozitului bancar în termenii stabiliţi şi plată a dobânzii bancare, de efectuare a plăţii costului lucrărilor îndeplinite, mărfurilor livrate, serviciilor acordate din partea Asiguratului (Beneficiarului).
8. ASIGURĂRILE DE PIERDERI FINANCIARE
Asigurarea pierderii dreptului de proprietate –are ca obiectul al asigurării interesele patrimoniale ale Asiguratului (Beneficiarului),legate de riscul pierderii dreptului de proprietate la un bun imobil determinat, ce se află în circuitul civil al Republicii Moldovaşi procurat (primit) în baza contractului de vânzare-cumpărare, donaţie, schimbului sau unei alte convenţii.
Asigurare complexă a băncilor – are ca obiect al asigurării interesele patrimoniale ale Asiguratului, care sunt interdependente de activitatea lui bancară, înfăptuită în conformitate cu legislaţia în vigoare şi aferente riscurilor de distrugere sau pierdere a averii, precum şi cauzarea prejudiciilor în rezultatul survenirii cazurilor de asigurare.
Asigurarea lucrărilor de construcții și montaj – are ca obiect de asigurare, interesele patrimoniale ale Asiguratului, ce nu vin în contradicţie cu legislaţia Republicii Moldova, legate de îndeplinirea de către el a lucrărilor de construcţie şi montaj, precum şi de compensarea prejudiciului, cauzat sănătăţii sau patrimoniului terţei persoane la producerea lucrărilor de construcţie şi montaj.
Este utila această pagină?
25% clienții găsesc această pagina utilă